Nordic Crown är ett varumärke som grundar sig i att lyfta fram de “nordiska nyttigheter” vi kommer att se mer och mer av i framtiden. Vilda bär som växer naturligt sedan urminnes tider. Havtorn är ett sådant bär som våra förfäder använde mot bland annat skörbjugg. Vi har även valt att satsa på det odlade Aroniabäret som blir mer och mer känt i vårt land. Det användes först som prydnad för dess vackra blommor, blad och bär. Numera vet de flesta att både havtorn och aroniabär är mycket nyttiga och innehåller massor med antioxidanter, samt att de unika smakerna gör dem omtyckta i många sammanhang. Att Svarta vinbär är både gott och nyttigt vet vi också.  I många av våra grannländer används bären och dess produkter sedan länge bland annat som medicinalväxter.

Bär innehåller många livsnödvändiga vitaminer, mineraler och fibrer. Under senare år har forskning alltmer ägnats åt mindre kända ämnen med stor hälsopotential, till exempel olika fenoler, ämnen som bär är särskilt rika på. Fenoler är en sorts antioxidanter som har positiva hälsoeffekter.

Idag säljer vi på Widén Gården hela sortimentet både till konsument och till återförsäljare.

Vänligen kontakta oss om du vill få info om närmaste återförsäljare

För återförsäljare

Är du säljare, grossist eller har butik och är intresserad av att sälja våra fina kvalitetsprodukter ta gärna kontakt med oss. Vi har fördelaktiga villkor som gäller hela landet.