Om oss

VÄLKOMMEN TILL GÅRDSBUTIKEN I KVILLE!

I VÅR GÅRDSBUTIK FINNER DU NÄRPRODUCERAT, EKOLOGISKT,  NYTTIGT OCH GOTT!

Våra egna havtorns-, aroniabär, råsafter, sylter & marmelader. Hos hos oss finns även lokalproducerade produkter av hög kvalitet.

Närproducerat som ägg, kött, honung, rapsolja, mjöl, kaffe mm. Allt i mån av tillgång och efter säsong. Kontakta oss gärna för beställning eller vid frågor.

Under säsong kommer det finnas färska grönsaker mm

Skall du ge bort en present har vi presenter i olika prisklasser, vi har hantverk, lammskinn.

Om du är intresserad av en produkt så erbjuder vi självklart smakprov!

Ägarbyte på Widéngården

Jag vill börja med ett varmt tack till Paula och Paul. Jag är mer än tacksam för att jag fick förmånen att lära känna dem och deras Widén Gården och att jag fick förtroendet att driva deras livsverk vidare.

Så vem är jag? Hur ska jag på bästa sätt presentera mig för de som inte känner mig för att ge trygghet i att jag är rätt person att axla ansvaret?

Jag vill inleda med att jag själv känner att Widén Gården är det jag längtat efter och sett framför mig under en mycket lång tid. Jag har en bakgrund som företagsledare och entreprenör i verksamheter som till första hand har handlat om att hjälpa människor som på ett eller annat sätt behöver hjälp, men min fritid har alltid handlat om natur i någon form. Jag har varit en passionerad biodlare sedan 2008, jag älskar fåglar och är fågelskådare, likaså amatörfotograf. Mitt hjärta brinner för allt som har med hav och natur att göra och mitt stora intresse för trädgård och egen odling får sitt utlopp på min släktgård Åseröd. Jag är som de flesta mycket förtjust i god mat och har länge varit intresserad av ekologiska och närproducerade produkter. Att ha förmånen att hitta råvaror nära mig och därefter få tillaga dem – det är vardagsglädje för mig. Det vill jag kunna bidra till att många med mig ska få känna. Allt detta, kombinerat med min kärlek till bygden, gör att det känns som att jag hittat hem i Widén Gården.

Jag är en hemvändare efter många år i Värmland, och delar min tid mellan Göteborg och Tanums kommun tillsammans med min fru Monica. Jag har två vuxna döttrar som bor i Göteborg. Kort och gott: en stolt och glad familjefar som äntligen får pyssla med min hobby på heltid. Något lika glädjande är att min familj delar mina intressen och är mina främsta påhejare (och medhjälpare).

Jag ser fram emot livet med Widén Gården och att få träffa och lära känna er kunder. Likaledes ser jag fram emot ett fint fortsatt samarbete med Paula och Paul (om än i en något annan form). De har på bästa sätt visat sin tillit till att jag är lämpad för uppgiften och det betyder mycket för mig.

Varmt välkomna!
Agne Karlsson
Ny ägare till Widén Gården

Bakgrund

Widén Gårdens produkter och odlingar är resultatet av många års engagemang, studier och
tro på att göra det omöjliga möjligt. Paula och Paul ville som pionjärer inom havtorn- aroniaodlingar i Norra Bohuslän bidra till både ökad kunskap och fler hälsosamma produkter.

Visionen var att ge vidare av gammal kunskap och tillsammans med ny forskning bidra till både bättre hälsa och mera antioxidanter i maten. Tänk er vajande havtornsträd som nästan ser ut som olivträd, bli vår del av världens alternativ till vinodlingar. Det är fullt möjligt!

Det började med att vi, två systrar började fundera på hur vi kunde utveckla det examensarbete som Annette hade gjort när hon bodde och studerade i Östersund. Hennes examensarbete inom ekoteknik “Bruka, Bevara, Bredda” innehöll flera spännande idéer, bland annat att odla havtorn.
Då jag, Paula drev ett företag inom rehabilitering med fokus på hälsa och sysselsättning passade våra idéer riktigt bra ihop. Min familj har genom åren alltid odlat egna grönsaker, frukt och bär vilket gjorde att steget till att se möjligheterna inte låg långt borta. Vårt lilla torp med möjlighet att arrendera ytterligare mark för odling skulle givetvis användas. Sagt och gjort, här började hela resan från några buskar till flera hundra!

Så, 1998 satte vi ihop vår projektidé. Med detta vann vi första pris som bästa landsbygdsutvecklingsidé inom LEADER II år 1999.
Det stimulerade naturligtvis till att arbeta vidare med målet högt i sikte.

Vi importerade de första buskarna, som spreds till intresserade runt om i vårt område
Flera spännande projekt startades upp med odlare som ville satsa och utveckla sina egna idéer tillsammans med Länsstyrelsen och Hushållningssällskapet.
Vår egen odling, nu totalt ca 1000 buskar, började ge sina första bär redan i början av 2000 talet.

Stort intresse från media, såsom medverkan i flera TV-program med kända kockar som tex i TV4 Mitt Kök med Tommy Myllimäki och Jens Dolk. TV8, Havets Mat från Grebbestad med Tom Sjöstedt som besökte våra odlingar och som lagade mat tillsammans med Alexandra Pascalidou, där våra färska havtorn ingick i menyn.

Vi producerade allt från sylter, marmelader, geléer, safter och råsafter med egen tillverkning under namnet Widéum Garden under flera år. Detta utvecklades så småningom till Nordic Crown, då även med andra nyttiga bär såsom blåbär, lingon, svarta vinbär och nypon. Tillverkningen av dessa produkter sker från 2012, i Torsby i Värmland. Vår egen odling Widén Gården fortsätter med produktion av främst bär och råsaft som säljs i vår lilla gårdsbutik på Västerby, Tanumshede.