Paula´s Havtorn/morotsbröd i långpanna
Finns hos Widén gården
50gr jäst
5dl havtornsdryck Nordic Crown
0,5dl Klevs rapsolja
2msk Åsabackens sommarhonung
2 ägg från Widén gården
0,5dl Klevs linfrö
2dl fint riven morot
2dl havtornsbär, krossade
15dl ca. dinkelmjöl fullkorn (Vi använder Saltå)
Smula ner jästen i den ljumna havtornsdrycken. Tillsätt honung, rapsolja, salt och ägg.
Därefter riven morot, havtornsbär, linfrö och mjöl (känn efter så degen inte blir för lös/hård)
Låt jäsa i bunke ca 30-40 minuter
Häll upp i smord långpanna (30x40cm)
Mjöla lätt. Skär i rutor som du önskar
Grädda i mitten av ugnen 225grader, ca 20-25 minuter
Låt kallna i långpanna innan du stjälper upp det. Bryt när du önskar